Bijbel & Koranwebsite van IKON en Wereldomroep

December 28, 2007 - Uncategorized

Logo Bijbelenkoran.nl

Bijbelenkoran.nl
De website Bijbelenkoran.nl is opgezet om de Bijbel en de Koran voor een breed publiek toegankelijk te maken. Dat is op verschillende manieren aangepakt:

  • Er is een korte uitleg over het ontstaan en de opbouw van ieder boek.
  • De verhalen die in de beide heilige boeken voorkomen worden besproken en met elkaar vergeleken.
  • Via de zoekfunctie kan je een trefwoord intypen. Je krijgt dan een overzicht van de passages in zowel de bijbel als de koran die over dat onderwerp gaan.
  • Daarnaast staan ook de complete versies van de Heilige Boeken op de site.

Waarom deze website?
De makers zeggen er het volgend over:
De IKON en de Wereldomroep (RNWO) vinden het belangrijk de dialoog tussen de twee grootste wereldgodsdiensten te bevorderen. Door de teksten van het christelijke en islamitische heilige boek op vergelijkende wijze toegankelijk te maken, willen de omroepen de kennis van beide bronnen stimuleren en het onderling begrip tussen aanhangers in het bijzonder en mensen in het algemeen te bevorderen. De Koran en de Bijbel worden zowel in het Nederlands, Engels als Arabisch aangeboden, zodat de site voor miljoenen wereldburgers toegankelijk is.

BNR Nieuwsradio – 6 december 2007:
“Het is bekend dat het oude testament in de Bijbel overeenkomsten kent met de Koran. Maar vandaag komt er een nieuwe website waarop beide geschriften met elkaar vergeleken kunnen worden, bijbelenkoran.nl. Geert Wilders heeft er een handje van de Koran te betitelen als haatzaaiend of woorden van die strekking. Maar volgens godsdienstwetenschapper en initiatiefneemster van de site Marloes Keller heeft hij ongelijk.”
Gesprek BNR met Marloes Keller over bijbelenkoran.nl

Via Naouar

› tags: Religie /