Ecotuin in Groningen te zien in Paradijstuinen

March 1, 2011 - Uncategorized

Ongewone tuinen, botanische tuinen en tuinen van bekende Nederlanders zijn het onderwerp van een nieuw televisieprogramma van Omroep Max. Paradijstuinen laat het verhaal, de liefde en de passie achter al deze tuinen zien.

Wild tuinieren en organisch bouwen
De eerste aflevering gaat over de tuin van beeldend kunstenaar Erik Terlouw: een erf van 1100 vierkante meter in noordelijk Groningen. Terlouw bouwt al jaren steen voor steen aan een fantasiewereld, die hij zijn ecodroom noemt.

Hij werkt met bouwafval en improviseert gaandeweg met iedere nieuwe lading die mensen bij hem afleveren. Er groeien inmiddels zo’n 280 plantensoorten rond gestapelde muren, bogen en torens. En tussen de bouwwerken scharrelen kleine salamanders, padden, bruine kikkers en veldmuizen.

Natuur en mens gaan hier hun gang in hun eigen tempo. Een contrast met de jachtige tijd waarin we leven. Terlouw: ‘Door flink aan te stapelen en de natuur zijn werk te laten doen ontstaat een ecologisch en architectonisch kunstwerk, dat een rustgevende buffer is tegen de als gevolg van de technisch vooruitgang versnelde tijd’.

Foto: Stichtingtijd.nl / Dagblad van het Noorden, 2004

Uitzending
Paradijstuinen, aflevering 1: Woensdagavond 19.25 tot 19.55 op Nederland 2

Meer informatie

› tags: Cultuur / Natuurlijk / Tegenbeweging / Tuin /